Apariții media

Interviu cu Petra -
Revista Tango

Petra: Dumnezeu mi-a zis: „Eu sunt oceanul, iar voi sunteți picăturile de apă din care e format oceanul”

Este ghid spiritual, purtătoare a unui nume dictat de Dumnezeu și a unor haruri pe care nu ai cum să nu le recunoști, mai ales dacă intri în rugăciunea-meditație pe care o face cu sute sau chiar mii de oameni în fiecare săptămână, marțea și joia de la ora 21. Petra, una dintre cele trei co-fondatoare ale grupului Calea Cunoașterii – alături de inițiatoarea proiectului, Svetlana Coseacova și Rodica Ionescu -, a acceptat să îmi spună câteva lucruri despre dialogurile sale cu Dumnezeu și, legat de ceea ce ne interesează acum în perioada pandemiei, cum să ne ferim de virus, de frică, de boală, de negativitate.

Marea Dragoste – revistatango.ro Îmi plac enorm serile de meditație pe care le oferiți, gratuit, publicului, mi se par divine și sunt recunoscătoare că există Calea Cunoașterii! Le transmiteți, mai nou, online pe Facebook, marțea și joia, în direct pe pagina de Facebook Calea Cunoașterii.

Petra: Dumnezeu își face lucrarea prin noi, prin oameni. Și vremurile ne conduc acolo unde Dumnezeu și-a făcut planul să ne ducă. Chiar dacă nouă ni se par vremurile de acum apăsătoare și grele, chiar dacă avem uneori sentimentul că busola s-a inversat și că ceva nu e în regulă cu direcția, totuși, suntem îndrumați să ajungem acolo unde trebuie să ajungem. Toate drumurile duc undeva. Din mesajele pe care le-am primit, am înțeles că Dumnezeu vrea să echilibreze energiile de pe Pământ, de aceea au apărut și aceste mari tulburări, în toate domeniile. Chiar dacă sunt conflicte între oameni, iar unii dintre aceștia sunt mai sălbatici și au energii mai joase, toți au suflete și sunt ființe create de Dumnezeu, iar energia lor trebuie să se amestece în energia mai înaltă, ca să se obțină un echilibru. E ca într-o mare curățenie generală, în care se face, mai întâi, deranj…

Marea Dragoste – revistatango.ro Unde sunteți născută și pentru ce v-ați pregătit în viață?

Petra: Tata s-a născut în Brașov, mama s-a născut în Gherla, lângă Cluj, iar părinții mei au locuit și în Brașov, și în Gherla. Sora mea s-a născut în Brașov, iar eu în Gherla. Tata venea dintr-o familie nobilă, cu educație, iar mama venea dintr-o familie simplă de oameni muncitori și modești.

Marea Dragoste – revistatango.ro Erați un copil deosebit, v-ați descoperit încă de atunci niște deschideri speciale?

Petra: Eu sunt din zodia Pești, o neptuniană care stă în colțul ei și analizează. Am fost puțin introvertită, retrasă, și destul de puțin comunicativă. Eram foarte timidă. Dar întotdeauna știam ce gândesc oamenii despre mine. Și credeam că toți au aceste abilități de a ști ce gândesc cei din jur.

Marea Dragoste – revistatango.ro Și era bine sau era rău, vă folosea?

Petra: Mă întristam de multe ori când vedeam că se fac niște judecăți care nu erau sănătoase sau drepte. Mă afectau. Acum, analizând, la maturitate, mi se pare destul de interesant, dar atunci nu cred că eram conștientă de ceea ce trăiesc. Intuiam niște lucruri care se întâmplau după o vreme, dar atunci nu-mi aduceam aminte clar, cât să-mi spun: „Uite am intuit asta și apoi s-a întâmplat acest lucru…” Ca să dau un exemplu, mi-am dorit mult să-l cunosc pe domnul Ignatenko. La un moment dat, când am citit prima lui carte Cum să devii fenomen, mi-am zis: Eu cu omul acesta o să mă-ntâlnesc! Și s-a întâmplat, acum doi ani, să stau față în față la masă numai eu cu el, 20 de minute, fără să fi pregătit ceva, am fost, efectiv, ghidată în acea direcție. Sau mi se întâmplau lucruri de genul acesta: cineva mă jignea în adolescență sau în tinerețe și gândeam: „Nu-i nimic, vii tu înapoi să-ți ceri iertare!”… Și treceau ani și apărea acea persoană, iar eu îmi echilibram atunci energiile cu ea. Au fost situații când și după 20 de ani am reușit să trag linie la ceva ce purtam cu mine. Dar eu întotdeauna lăsam lucrurile să vină la timpul lor, nu insistam ca ele să se întâmple. După ce am mai crescut, am început să intuiesc vizavi de oameni anumite lucruri legate de ceea ce urmau să facă. Spunea cineva, de exemplu: vreau să fac facultatea cutare, iar eu deja știam dacă va reuși sau nu. Nu-i spuneam că nu va reuși, fiindcă nu descurajam oamenii, dar eu știam…

Marea Dragoste – revistatango.ro Și cum ați făcut saltul până la nivelul acesta de azi, când comunicați, efectiv, cu Dumnezeu și v-ați deschis enorm către spiritualitate?

Petra: Aceste activități ale mele s-au intensificat mult atunci când m-am îmbolnăvit… La 20 de ani m-am îmbolnăvit foarte grav și nu știa nimeni ce am…

Interviul cu Petra poate fi citit integral AICI.